(P) Ce nu ar trebui să-ți lipsească atunci când amenajezi bucătăria

by Oana Spiru

Amenajarea bucătăriei este una dintre cele mai importante aspecte atunci când îți cumperi o casă nouă . Acesta este locul preferat pentru multe persoane atunci când au întâlniri cu prietenii. Bucătăria trebuie să fie un spațiu primitor, unde poți savura mâncăruri delicioase împreună cu familia sau te poți relaxa cu un pahar din băutura preferată. Iată cum să îți amenajezi bucătăria cu stil!

Amenajarea bucătăriei

După ce ai cumpărat casa visurilor tale cu credit imobiliar, partea cea mai frumoasă este amenajarea și decorarea. Sunt două aspecte importante, care trebuie să fie în acord cu personalitatea ta.

După ce ai finalizat dormitoarele, băile și livingul, urmează să te ocupi de bucătărie. Pentru a crea un spațiu plăcut, dar și eficient, trebuie să iei în considerare atât dimensiunea acesteia, cât și zonele de  depozitare și ustensilele de care ai nevoie.

3 lucruri de care ar trebui să ții cont

Înainte de a face un credit de nevoi personale, pentru a te asigura că nu ratezi nimic atunci când te apuci de amenajarea bucătăriei, este bine să o împarți în trei zone:

  • cea în care sunt plasate resursele (frigider, congelator, dulapuri pentru alimente și pentru a depozita diferite lucruri necesare, precum farfuriile, tacâmurile sau anumite accesorii);
  • cea de preparare (chiuvetă, suprafață de tocat, etc.);
  • cea de gătit (plită, cuptor).

Eficientizarea spațiului

Atunci când nu ai o familie numeroasă și un spațiu mic, ia în considerare dispunerea bucătăriei pe un singur perete. Însă, dacă dimensiunea îți permite, poate fi dispusă în formă de L sau cu o insulă. Ideea este să ai mai multe suprafețe pentru preparare și servire.

Alegerea cuptorului, plitei electrice sau cu gaz, a cuptorului cu microunde, a chiuvetei, frigiderului, mașinii de spălat vase și a hotei te pot pune în dificultate. Dar, dacă stabilești înainte un buget, dar și câteva caracteristici care se potrivesc stilului tău de viață, lucrurile se simplifică.

Pentru a organiza cât mai bine spațiul, așază cuptorul și cuptorul cu microunde unul deasupra celuilalt. Amplasează deasupra plitei un dulap cu sertare pentru păstrarea ustensilelor, lingurilor de lemn și a altor unelte necesare gătitului. De asemenea, este o idee bună să așezi chiuveta în apropierea zonei unde poți tăia alimentele.

Spațiile de depozitare

De cele mai multe ori, bucătăria perfectă este cea care are cele mai multe spații de depozitare. Discută cu persoana care de ajută să-ți faci mobila și să îi spui această dorință încă din faza de proiect. Astfel, poate crea rafturi de diferite forme și dimensiuni, inclusiv care să folosească și îmbinările în unghi. Ia în calcul rafturile deschise, care te ajută să ai acces ușor la articolele utilizate frecvent, cum ar fi paharele, cănile și farfuriile.

În plus, chiuvetele cu 2 spații în care poți spăla sunt foarte utile când ai mulți invitați și trebuie să te grăbești cu prepararea alimentelor și spălarea vaselor.

Ustensile de nelipsit

După ce ai stabilit și eficientizat spațiul, o altă parte importantă a procesului este de utilarea bucătăriei cu ustensilele necesare, unele dintre acestea fiind de nelipsit. Achiziționează un set de cuțite ascuțite și rezistente, cratițe și tigăi de calitate, care nu se zgârie, nu se lipesc și se curăță ușor. Pe lângă toate acestea, adaugă și câteva aparate care îți ușurează munca, precum un blender, un robot de bucătărie și un storcător de fructe.

Nu în ultimul rând, lasă-ți creativitatea să te ghideze și personalizează-ți bucătăria în funcție de dorințele și nevoile tale, astfel încât să fie un loc drag, de care să te bucuri pentru o perioadă cât mai mare de timp.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza