Pentru că românilor le-a fost restricționat accesul în restaurante, unii bucătarii au schimbat strategia și au mers acasă la clienți. Așadar, cei care au organizat mese în familie, ori evenimente cu un număr limitat de persoane s-au putut răsfăța cu prefarate pregătite de un Chef în propria casă.
Un bussines început exclusiv in timpul pandemiei, a fost pus în practică de Chef Antoni Costea, care merge pe ideea „Chef în casa ta, dar niciodată șeful”. Chef Antoni, împreună cu echipa sa gătesc pentru evenimente de orice fel, dar până într-o 100 de persoane. De la o cină romantică sau o masă între prieteni până la cununii, nunți, botezuri, chermeze, sindrofii.
„Cum restaurantele s-au închis, ne-am gândit să aducem mâncarea simandicoasă și atmosfera din restaurante în casele oamenilor.Conceptul de food pop up. Când eram copii, când pozele și filmele erau alb negru și blocurile gri, mesele în familie, la țară sau nu, făureau acea atmosferă de sărbătoare. Bunici, părinti, copii, nepoți, stăteam împreună în jurul mesei pline de bucate, vin, dar mai ales de voie bună. Totul era perfect și timpul se aseza și el cu noi, nemaidorind parcă să se ridice. Așa că vrem să retrăim acele experiențe din nou și din nou”, povestește pentru Servus, Cluj, Chef Antoni Costea.
S-au relaxat masurile, se permite organizarea evenimentelor cu un număr restrâns de persoane, evenimente familiale, iar bucătarii care execută servicii la domiciliu sunt la mare căutare.
„Dupa toata perioada asta plină de restrictii cred că este nevoie de timp să învățăm din nou ce înseamna libertatea. Dar o să ne obișnuim repede, sunt convins. Atunci o sa fie si mai mulți clienți. Pana atunci scopul nostru este sa ii fericim pe cei mai indrazneti”, mai spune Cheful.
Meniul este creat special pentru fiecare client în parte, în funcție de conceptul evenimentului, de dorințele și gusturile fiecăruia. Fiecare meniu vine cu o poveste plină de emoție.
2 comentarii
„Fiecare meniu vine cu o poveste plină de emoție”! 🙂 Mai lăsați lozincile. Ziceți ceva original sau, în lipsă, simplu. Nu tot copiați. Orice, mai nou e „o poveste” și „o emoție”. Ceva normal nu aveți?
*să nu uităm si de celebra ‘experiență’ :))