Cum se restaurează Biserica Sfântul Mihail? Cursuri deschise de reabilitare și valorificare a monumentelor istorice

by admin

Pentru cei curioși asupra modului în care specialiștii lucrează chiar acum la Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail, Fundaţia Transylvania Trust lansează la început de an universitar o serie de cursuril deschise. Acestea vin în completarea Programului de formare și dezvoltare profesională continuă în domeniul reabilitării monumentelor istorice care funcționează în cadrul Facultății de Istorie și Filozofie a Universității „Babeș–Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca.

Cursurile Deschise au loc joi, 10 octombrie, de la ora 17 și li se adresează atât cursanților postuniversitari, cât și publicului larg, proprietarilor de clădiri istorice, specialiștilor, studenților de la alte facultăți, interesați de reabilitarea, (re)funcționalizarea și valorificarea va fi monumentelor istorice.

Subiectul discuțiilor va fi reabilitarea Bisericii Romano-Catolice Sf. Mihail din Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc la ClujHub, str. Regele Ferdinand nr. 22-26, etajul 3, sala Green .


Vor lua parte la manifestare Kémenes Lóránt Zoltán, paroh și protopop al Bisericii romano-catolice din Cluj și membri echipei de specialiști: inginerii Maksay Ádám și Makay Dorottya-Lilly; arhitectul Emődi Tamás; arheologul Csók Zsolt; Kiss Zoltán, restaurator elemente de piatră; Márton Judit, diriginte de șantier; ing. Puskás Attila, KÉSZ SRL.

Dezbaterile vor fi moderate de Csók Zsolt
„Discuţiile vor avea loc în limbile română și maghiară cu ajutorul unui interpret simultan. Participarea este gratuită, dar vă rugăm să rețineți că numărul de locuri este limitat”, subliniază organizatorii.


Proiectul este realizat cu sprijinul Guvernului României – Departamentul pentru Relații Interetnice și Fondul Cultural Național din Ungaria.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza