„Mocăniţa de pe Valea Vaserului“ este un obiectiv turistic din nordul României, la graniţă cu Ucraina. Calea Ferată Forestieră din Vişeu de Sus este cunoscută în întreaga lume ca fiind ultima cale ferată forestieră adevărată, care funcţionează cu abur. Obiectivul turistic atrage tot mai mulţi turişti din România, dar şi dinafara ei.
Adriana Spinenco este din Republica Moldova şi a mers weekendul trecut cu nişte prieteni în călătorie cu Mocăniţa. “Am pornit la ora 9 şi traseul l-am parcurs cu Mocăniţa timp de 2 ore. Am staţionat la destinaţia finală o oră, timp în care am admirat împrejurimile. Vreau să spun că e foarte frumoasă România şi merită descoperită. Erau foarte mulţi turişti, chiar dacă era o vreme ploioasă. Ce m-a impresionat foarte mult e că în interiorul vagonului era o sobă în care se făcea focul din brichete şi îmi amintea de soba bunicii şi de vremurile trecute. Ca şi preţ mi s-a părut destul de rezonabil, plus că se oferă şi o reducere dacă eşti student”, a menţionat Adriana.
Călătoria pe Valea Vaserului este o descoperire şi o modalitate de relaxare pentru vizitatori. Aceştia rămân impresionaţi şi afirmă cu certitudine că se vor reîntoarce pentru a mai trăi o experienţă ca aceasta, doar că în alt anotimp.
“Am ales să vizitez Vişeul de Sus pentru că e o zonă de munte renumită şi pentru a călători cu Mocăniţa, care e un brand maramureşean. Perioada în care am fost acolo, fiind toamna, vremea a fost ploioasă şi rece, dar peisajul a avut farmec prin culorile deosebite, specifice anotimpului, iar drumul în sine a oferit privelişti minunate. Mocăniţa mi-a dat ocazia de a vedea cum trăiesc oamenii la munte şi de a admira împrejurimile. A fost o experienţă inedită, pe care aş repeta-o cu plăcere vara”, spune Daniel Pop, vizitator.
Dacă v-am făcut poftă de o plimbare, trebuie însă să vă grăbiți. Mocănița mai circulă până la jumătatea lunii viitoare și apoi doar la ocazii speciale. “Avem turişti naţionali, dar vin şi vizitatori din Anglia, Germania, Italia. Avem două tipuri de bilete, cel dus-întors şi altul are inclus şi mâncare. Aceasta conţine platou cu preparate la grătar, băuturi calde/răcoritoare şi produse de patiserie. Până în 15 noiembrie circulăm în zilele de joi, vineri şi weekend. După ce se încheie sezonul vom avea doar trenuri speciale, ca 29 noiembrie-1 decembrie. În luna decembrie vom avea trenuri în fiecare sâmbătă şi vor fi organizate călătorii de Crăciun”, menţionează Mihaela Chiliş, asistentă relaţii publice.