Drumul Bistriței a fost finalizat. Întreg drumul Bistriței are o lungime de 82 de km

by Oana Spiru

Consiliul Județean Cluj a finalizat și recepționat lucrările finanțate din fonduri europene care au vizat modernizarea și reabilitarea drumurilor județene.

  • DJ 161G Sucutard – Palatca – Vaida Cămăraș – DN 16 și
  • DJ 172A limită cu județul Bistrița-Năsăud – Țaga, ca părți ale Lotului 1 al Drumului Bistriței, respectiv a drumului județean DJ 161 (DN 16) Gădălin – Bonțida – DN 1C, parte componentă a Lotului 2 al Drumului Bistriței.


În acest context, președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a efectuat joi, 11 aprilie 2024, o vizită la fața locului, ocazie cu care a parcurs și traseul vizat.

De o mare complexitate și anvergură, lucrările de modernizare și reabilitare a drumurilor județene 𝐃𝐉 𝟏𝟔𝟏𝐆 𝐒𝐮𝐜𝐮𝐭𝐚𝐫𝐝 – 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐭𝐜𝐚 – 𝐕𝐚𝐢𝐝𝐚 𝐂𝐚𝐦𝐚𝐫𝐚𝐬 – 𝐃𝐍 𝟏𝟔 și 𝐃𝐉 𝟏𝟕𝟐𝐀 𝐥𝐢𝐦𝐢𝐭𝐚 𝐜𝐮 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐁𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐭𝐚-𝐍𝐚𝐬𝐚𝐮𝐝 – 𝐓𝐚𝐠𝐚 care vizează realizarea Lotului 1 a Drumului Bistriței au fost executate în cadrul proiectului cu finanțare europeană având ca obiect: „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea DJ 172 A limită cu județul Bistrița Năsăud – Țaga (DJ 109 C) (km 33+000 – km 39+452) și DJ 161G Sucutard – Pălatca – Vaida Cămăraș – DN 16 (km 0+000 – km 18+406) – Lot 1”.

Astfel, au fost vizate două sectoare de drum în lungime însumată de 24,858 kilometri.
Operațiunile au constat în:

  • lucrări de modernizare a platformei drumului pe toată lungimea sectoarelor și asfaltarea acestora în două straturi, respectiv binder și strat de uzură:
  • realizarea a 4,5 kilometri de consolidări,
  • 11,5 kilometri de drenuri și
  • 12,25 kilometri de rigolă carosabilă,
  • parapete de siguranță,
  • aproape 10.000 de metri pătrați de amenajări hidrotehnice, dar și reabilitarea a trei poduri.

De asemenea, au fost realizate podețe transversale, accese la proprietățile situate pe raza localităților Vaida Cămăraș, Palatca, Petea, Chiriș, Sucutard și Țaga, trotuare, acostamente, canalizația tehnică destinată montării fibrei optice, serviciilor de telefonie, etc., precum și lucrări de marcaje și semnalizare rutiere.
Valoarea totală a proiectului este de 117.519.897,90 lei (TVA inclus), și a fost finanțată în proporție de 98% din fonduri europene și 2% de la bugetul județului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza