Două povești pline de candoare, suspans și învățăminte vor fi prezentate pe scena Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la finalul acestei săptămâni: „A kiváncsi elefántkõlyõk”/„Elefănţelul curios”, după R. Kipling, în regia lui Koblicska Kálmán și „Frumoasa din pădurea adormită”.
Sâmbătă, 1 februarie, de la ora 11, secţia maghiară a Teatrului de Păpuşi „Puck” prezintă spectacolul „A kiváncsi elefántkõlyõk”/„Elefănţelul curios”, după R. Kipling, în regia lui Koblicska Kálmán.
Simpaticul elefănțel tulbură liniștea animalelor din junglă punând prea multe întrebări. Ca urmare, este alungat și trece printe multe aventuri. Până la urmă, ajunge să se întoarcă acasă mai înțelept și recâștigă încrederea animalelor.
În distribuție: Giriti Réka, Urmánczi Jenő, Pünkösti Laura, Bondár Tibor, György László, Patka Ildikó și Csortán Márton.
Regia tehnică este semnată de Kovács Ferenc, luminile de Portik Zoltán, sonorizarea de Cebrát Szilárd, iar mânuirea decorului de Balog Ferenc și Domokos Előd.
Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.
Duminică, 2 februarie, de la orele 11 și 12.30 sunt programate reprezentații ale spectacolului „Frumoasa din pădurea adormită”, după Charles Perrault, în scenariul și regia lui Gabriel Apostol.
Spectacolul aduce în atenția spectatorilor de toate vârstele o feerie, un basm îndrăgit al literaturii clasice universale, o poveste despre bine și rău, despre destin, prietenie și iubire. Este povestea binecunoscută a prințesei Aurora, blestemată de ursitoarea cea rea să moară după ce se înțeapă într-un fus chiar când împlinește 16 ani.
Scenografia este realizată de Andra Ștefan, iar ilustrația muzicală de Dan Bălan. În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Frunzina Anghel, Andreea Bolovan, Laura Corpodean, Ionuț Constantinescu, Robert Trifan, Iulian Lungu, Călin Mureșan, Angelica Pamfilie, Andra Ștefan și Adina Ungur.
Spectacolul va fi prezentat în limba română.
Vârsta minimă recomandată este de patru ani.Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.