Cu multă muncă și ore bune de repetiții, elevii clujeni ai Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică Octavian Stroia Cluj-Napoca, au reușit să obțină premii și la Olimpiada Națională de Arta Actorului, susținută la Târgu-Jiu în perioada 28 aprilie – 2 mai. E bine știut faptul că elevii acestui liceu nu pleacă niciodată cu mâna goală de la nici un concurs sau olimpiadă la care participă, și nu de puține ori s-au întors chiar cu marile trofee.
Și de data aceasta competiția a fost mare, participând elevi din toată țara de la liceele de profil. Pregătirea dinainte este una îndelungată, cu multe ore de repetiții și dăruire din partea micilor actori.
9 elevi clujeni, din clasele a XI-a și a XII-a au mers la Târgu-Jiu și au dat tot ce au avut ei mai bun, la secțiunea Trupe dar și la individuale. Iată ce premii au obținut:
Premiul I – Oana Beudean
Premiul II – Mara Antonia Jucan
Mențiune – Bogdan Ionuț Bocuț
La secțiunea Trupe, cele 7 fete din distribuție au luat Mențiune, cu spectacolul Născuți în Berlinul de Est, regizat și coordonat de Prof.Dr. Dana Moisuc. Spectacolul a ținut aproximativ o oră și este o adaptare după piesa scrisă de dramaturgul american Rogelio Martinez.
La individuale, cei 3 participanți au luat fiecare câte un premiu, fetele clasându-se chiar pe primele locuri.
Mara a povestit pentru Servus Cluj, cum s-a simțit pe scenă și cum a reușit să își gestioneze emoțiile. De altfel ea știe deja că vrea să urmeze acest drum al actoriei, indiferent de ce facultate ar alege în viitor.
Reporter: Cum a fost pentru tine pe scenă?
Mara Jucan: Eu mă simt foarte bine atât în grup, cât și la individual, dar cu siguranță emoțiile sunt mai mari când ești singur, pentru că știi că singura ta plasă de salvare ești chiar tu, nu partenerul de scenă. Dar m-am simțit foarte bine, un soi de libertate care nu poate fi explicat în cuvinte, și m-am distrat cu adevărat, am uitat de toate problemele, grijile, și lumea exterioară, în general, în cele 10 minute ale probei de individual.
R: Cum te simți că ai ajuns pe podium?
M.J: Cu siguranță încă nu am realizat importanța premiului, și ce avantaje aduce odată cu primirea lui, cred că șocul și fericirea ar descrie cel mai bine sentimentele mele față de câștigarea premiului II, la secțiunea INDIVIDUAL. Nu a fost ușor, iar pe această cale vreau să-i felicit pe toți participanții atât de la individual, cât și de la trupe, pentru că suntem cu adevărat niște luptători, iar munca noastră se reflectă în rezultate.
R: Cât e de grea partea de pregătire pentru tine, pentru voi?
M.J: Să lucrezi cu liceeni, nu e o treabă ușoară, iar doamna noastră profesoară, Dana Moisuc, știe cel mai bine. Perioada de când am început să lucrăm la spectacolul nostru, “Născuți în Berlinul de Est„ de Rogelio Martinez, iar până când am ajuns la produsul final are în spate o muncă titanică, în care atât eu, cât și colegele mele, ne-am dedicat 100%, din toate punctele de vedere, și n-am fi reușit fără sprijinul necondiționat al doamnei profesor.
R: Ce vrei să faci pe viitor?
M.J: Pe viitor aș vrea să continui mai departe pe teatru, actorie, pentru că simt că mi-am găsit menirea, mă dedic total în toate proiectele, iar chiar dacă la începutul liceului nu mă așteptam să continui, olimpiada de anul acesta mi-a reconfirmat faptul că e bine unde sunt, ce fac, și voi “profita„ de șansa pe care am dobândit-o odată cu primirea premiului, continuând mai departe facultatea la Cluj, București sau Sibiu, dar cine știe, îmi țin opțiunile deschise.
Îi felicităm și noi pe toți participanții și le dorim multă baftă pe viitor!