Gurmanzii au parte anul acesta de tot felul de evenimente pe gustul lor! Unul dintre ele, ”Prânzișor în foișor”, se inaugurează duminică, 26 mai, la foișorul din Parcul Etnografic de pe Tăietura Turcului. Întâlnirea, organizată de Clubul Gastronomic Transilvan și Slow Food Cluj Transilvania, face parte dintr-o serie de 7 evenimente care se vor desfășura între lunile mai și septembrie în această locație.
”Se cheamă astfel pentru că, în foișorul (dugeana de joc adusă de la Ilva Mică) din parcul etnografic de pe Tăietura Turcului din Cluj, vom servi, de fiecare dată, un prânz gătit cu ingrediente de la producătorii locali. Mai mult, vom organiza și un mic târg de producători, precum și ateliere care au ca subiect mâncarea. Așa că, dacă la sfârșit de săptămână nu fugiți afară din oraș, vă așteptăm la aer curat, voie bună și educație culinară. Prețul biletului pentru eveniment este de 65 lei, iar copiii cu vârste de până la 10 ani au accesul gratuit”, spun organizatorii.
Evenimentele încep la ora 12, iar biletele pot fi achiziționate de pe platforma www.iabilet.ro.