FESTIVALUL „DUMITRU FĂRCAȘ” debutează în 24 octombrie cu un concert extraordinar: CÂNTEC PENTRU LUME cu participarea Maestrului GHEORGHE ZAMFIR

by Oana Spiru

În perioada 24-26 octombrie 2024, Fundația Dumitru Fărcaș vă invită la Cluj-Napoca pentru a celebra moștenirea culturală de neprețuit a Maestrului Dumitru Fărcaș. Festivalul Dumitru Fărcaș, aflat la cea de-a VI-a ediție, promite să fie o ocazie emoționantă, în care artiști de renume național și internațional vor aduce în fața publicului esența muzicii tradiționale românești.

Programul Festivalului propune trei evenimente de excepție care vor oferi publicului momente de neuitat.  Festivalul va debuta joi, 24 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională Română Cluj-Napoca, cu un eveniment cultural de excepție dedicat Zilei Națiunilor Unite, desfășurat în parteneriat cu Opera Națională Română Cluj-Napoca și Corpul Consular Cluj-Napoca, sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii: CÂNTEC PENTRU LUME – un concert ce aduce împreună artiști de renume într-o seară memorabilă dedicată diversității culturale și valorilor internaționale. Invitatul special al serii va fi maestrul Gheorghe Zamfir, simbol al muzicii românești, care va încânta publicul cu virtuozitatea sa inconfundabilă. Alături de renumitul interpret, pe scena Operei române clujene vor urca talentații artiști: solista Irina Sârbu și artiștii instrumentiști Cezar Cazanoi și Cristian Totpati, acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca, sub bagheta dirijorală a maestrului David Crescenzi, iar scenografia este semnată de Magdy Hawash. Biletele pot fi achiziționate online, pe site-ul www.bilete.ro și din Agenția de Bilete a Operei, de luni până vineri în intervalele orare 11:00 – 13:00, respectiv 14:00 – 17:00, iar mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite pe site-ul operacluj.ro.

Zilele de 25 și 26 octombrie propun 2 evenimente cu acces gratuit ce vor avea loc la Casa deCultură a Studenților Dumitru Fǎrcaş din Cluj-Napoca, începând cu ora 18:00, iar gazda celor două seri va fi prezentatorul Grigore Sâmboan.A doua zi de Festival, 25 octombrie, de la ora 18:00, invită publicul la Concursul de interpretare instrumentală, dedicat tinerilor soliști instrumentiști amatori, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, din România și din comunitățile românești de peste hotare. Această competiție reprezintă o oportunitate de a descoperi și promova noile talente, care vor duce mai departe tradiția muzicii populare românești, prin interpretarea la unele instrumente tradiționale. Invitații speciali ai acestei seri vor fi Ionuț Fulea, Anatol și Cezar Cazanoi, Felicia Stoian, Florin Boita, Tudor şi Toiuț Vîrciu (taragot) Ciprian Poenar (taragot) Andrei Nicoarǎ (taragot), alături de Ansamblul Folcloric Doina al Şcolii de dans Camelia și Nelutu Motoc (Cluj-Napoca) și de Orchestra dirijată de Ovidiu Barteș.

Programul muzical va continua sâmbătă seara, 26 octombrie, în aceeași atmosferă festivă,

la Casa de Cultură a Studenților Dumitru Fǎrcaş din Cluj-Napoca, de la ora 18:00, cu  GALA LAUREAȚILOR – Spectacol CÂNTECELE ROMÂNILOR cu participarea extraordinară a Orchestrei Naționale Lăutarii din Chișinău condusă deMaestrul Nicolae Botgros, alături de Alexandru Pal, Roxana Reche, Hanu’ cu Bragǎ, Adrian Lucaci (taragot), Alexandru Pop Zǎrǎndean şi 𝐹𝑒𝑐𝑖𝑜𝑟𝑖𝑖 𝑍𝑎𝑟𝑎𝑛𝑑𝑢𝑙𝑢𝑖, tineri reprezentanți ai emisiunii TVR Vedeta Populară, Ansamblul 𝑃𝑙𝑎𝑖𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝐵𝑎̂𝑟𝑔𝑎̆𝑢𝑙𝑢𝑖, coordonator: Florin Sas (taragot), coregraf: Valentin Ciurea. Totodată, în cadrul acestei seri vom afla laureații acestei ediții a Festivalului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza