Corul de copii al Operei Române din Cluj-Napoca, “Junior Vip” și corul “Vox Infantes”, al Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” au performat în două nopți consecutive, sâmbătă și duminică alături de sute de artiști în incinta muzeului Astra. “A fost magia Madrigal”, au spus toți cei care au asistat la “Ritualurile” Corului Madrigal care au adunat pe marginea lacului Dumbrava, spre miezul nopții, peste 10.000 de oameni. De altfel, “Ritualurile” de la Muzeul Astra, cu al lor spectacol nocturn fascinant, i-a inclus și pe copiii clujeni, în premieră, după un concept unic creat de Emil Pantelimon. Dirijorul celor două coruri de copii, Anca Mona Mariaș, a pregătit împreună cu cei 40 de mici artiști piese adaptate intregului proiect.
„Adevărații artiști cântă oricând, la orice oră. În orice condiții rămân profesionști. Suntem într-un mini-turneu, vacanță împletită cu ceea ce ne place cel mai mult să facem, adică să cântăm. Aici, la Sibiu, este o atmosferă miraculoasă. Avem senzația că e plin de spiriduși, de animăluțe magice, e o atmosferă fantastică. Am avut onoarea și bucuria să fim invitații Madrigalului și ai Cantus Mundi în cadrul festivalului internațional de teatru de la Sibiu”, a declarat Anca Mona Mariaș, dirijorului corurilor Junior Vip și Vox Infantes.
În pădurea Dumbrava, din incinta Muzeului Astra, oamenii care s-au plimbat la miezul nopții pe alei au fost impresionați de micii artiști. Imediat ce Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu și-au încheiat reprezentația, publicul i-a urmărit pe copiii clujeni într-un recital creat în detaliu de dirijorul Anca Mona Mariaș, cu elemente din natură: sticlă și apă.
Alături de Madrigal, în punctele cheie din pădurea Dumbrava, au performat și copiii din corurile Cantus Mundi, dar și actori, coregrafi și celebri percuționiști. Impresionante au fost atât detaliile cât și conceptul întregului spectacol oferit de Madrigal, înainte de vacanța lor. Costumele, amplasamentul pe lac, spectacolul de lumini și tehnica non-vibrato, dar și plasarea scenică stereofonică au demonstrat încă o dată forța corului Madrigal, o emblemă a diplomației culturale în România.