Medicii care fac parte din echipele mobile ale Spitalului Militar din Cluj-Napoca au reușit să vaccineze astăzi aproape 60 de persoane din două localități clujene. Unii dintre aceștia au fost imunizați în propriile locuințe, alții care au reușit să se deplaseze, au fost vaccinați în căminele culturale comunei respective.
“După intervenția de ieri din comuna Râșca unde au fost vaccinate 16 persoane, astăzi au fost vaccinate tot cu Moderna 26 de persoane în localitatea Luna și 33 în Călărași. Deci în total au fost vaccinate aproape 60 de persoane din cele două comune. Zilele viitoare se vor deplasa centrele mobile în trei localități din județul Satu Mare pentru doza de rapel.
Intervenția centrelor mobile asigură solicitările Direcțiilor de Sănătate Publică din județele respective. Vaccinarea propriu-zisă se face în casele oamenilor, în căminele culturale sau chiar în sălile de sport amenajate. Până acum au fost vaccinate 2172 de persoane cu ajutorul centrelor mobile din cinci județe, inclusiv în Cluj”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Militar Cluj-Napoca, cpt. Emilia Sima.
Reprezentanții Prefecturii Clujului, alături de medicii de la Spitalul Militar și primarii anumitor localități iau în calcul vaccinare “din poartă în poartă”. Echipele mobile vor vaccina toate persoanele care își doresc să se imunizeze.
“Astăzi oamenii au fost vaccinați în comunele Luna și Călărași. Suntem pregătiți în cele ce urmează și pentru următoarele comune cum ar fi Mihai Vitezul, Săndulești sau Feleacu. Cei din Aiton au venit cu o solicitare. Noi actualizăm datele UAT-urilor unde este nevoie de intervenția medicilor și le transmitem către Spitalul Militar, iar centrele mobile își împart timpul, distanțele și tot ceea ce ține de ei.
Se propune și vrem și noi să inițiem vaccinarea de tipul <<din poartă în poartă>> acolo unde este cazul. Vom face acest tip de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile din cadrul MApN. În funcție de dorințele oamenilor, chiar dacă vor exista câte 10 doritori, vom face asta. Important este să vaccinăm. Centrele mobile merg în casele oamenilor, îi vaccinează, nu este o problemă. Asigurăm vaccinarea pentru oricine are nevoie”, a declarat subprefectul Irina Munteanu.
Din data de 21 aprilie, persoanele din mediul rural aflate fie imobilizate la pat, fie în imposibilitatea deplasării către un centru de vaccinare au fost imunizate cu doze de ser Moderna de către medicii aflați în echipele mobile ale Spitalului Militar din Cluj-Napoca. De ieri până astăzi au fost vaccinate aproape 80 de persoane din trei localități diferite din județ. Echipele mobile nu se deplasează doar în Cluj. Alte patru județe sunt arondate Spitalului Militar: Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj. În total, până acum au fost vaccinate peste 2.000 de persoane din mediul rural aflate în cele șase județe.