FOTO. Piața Mărăști, mult mai dinamică! Proiectul de reamenajare va cuprinde spații verzi, benzi dedicate pentru autobuze, biciclete și trotinete. Vezi cum va arăta

by admin

În cursul zilei de ieri, în cadrul CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică a fost prezentat conceptul de reamenajare a zonei Piața Mărăști și a străzilor adiacente. Proiectul presupune transformarea zonei existente într-una mult mai dinamică și mai prietenoasă cu locuitorii prin reabilitarea, extinderea și modernizarea rețelei de spații publice și a sistemului de mobilitate.

“Prin conceptul general sunt ilustrate următoarele propuneri pentru reabilitarea Pieței Mărăști și a zonelor adiacente:

– optimizarea rețelei de mobilitate, prin: piste și benzi pentru biciclete și trotinete, benzi dedicate transportului public, implementare sensuri unice, modernizare și extindere rețea CTP, amplasarea de standuri taxi;

– dezvoltarea rețelei de spații verzi: un hectar de suprafețe verzi noi, o treime din suprafața existentă. Suplimentar, se extinde suprafața zonelor pietonale (trotuare, scuaruri și piațete, locuri de joacă etc).

– plantarea de noi arbori și introducerea de mobilier urban modern

– reorganizarea sistemului de parcări, prin desființarea garajelor și construirea de parcaje: Aleea Bibliotecii (230-280 locuri subteran), incinta Dorobanților 105 (140 locuri subteran), Aleea Bârsei (230 locuri suprateran), Trotușului (234 locuri suprateran), Aleea Bibliotecii (actual Profi/OMV 125 locuri subteran)

– restructurarea frontului estic al Pieței Mărăști. Zona studiată acoperă o arie de 261.672 mp și include suprafețe aflate predominant în domeniul public: Bd. 21 Decembrie 1989 (parțial), Str. Fabricii (parțial), Aleea Bibliotecii, Strada Crinului, Strada Ciocârliei, incinta Dorobanților 105, zona Aleea Bârsei, zona străzii Trotușului, latura de est a Aleii Bibliotecii și incinta Dorobanților 111.

Proiectul va fi finanțat din fonduri europene, prin programele aferente perioadei 2021-2027. Întregul concept de amenajare, cu detalii pentru fiecare zonă și pentru funcțiuni diverse poate fi consultat pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca”, a transmis primarul Emil Boc.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

canuta 13/10/2021 - 12:51

Traficul de biciclete si trotinete ar trebui sa se faca pe niste pasaje aeriene ca sa se asigure si siguranta si rapiditatea deplasarii lor iar astfel pentru traficul auto s-ar asigure fluidizarea.

Raspunde

Comenteaza