În ultima vreme, orașul Cluj Napoca a devenit un centru de interes atât pentru persoanele de la noi din țară, cât și pentru străini. Acest lucru nu este de mirare, dacă ar fi să avem în vedere toate facilitățile de care beneficiază acest oraș și modernizările prin care a trecut în ultima vreme. În ciuda prețurilor piperate, Clujul rămâne în topul preferințelor turiștilor și nu numai. Chiar dacă ai fost până acum în vizită aici, există câteva locuri care s-ar putea să-ți fi scăpat. În rândurile următoare găsești câteva astfel de exemple pe care trebuie neapărat să le vezi data viitoare.
Parcul Etnografic Național Traian Vuia
În multe orașe din țară există un muzeul al satului, dar parcă niciunul dintre acestea nu are un aer la fel de boem ca acest loc. Poate și acesta este unul dintre motivele pentru care aici se organizează diverse evenimente inedite și concerte în aer liber.
Parcul Etnografic situat la marginea pădurii Hoia a fost înființat în anul 1929. Suprafața de 75 de hectare oferă suficient spațiu pentru a te destinde și a petrece câteva momente departe de freamătul orașului.
Câteva dintre cele mai importante clădiri ale acestui parc sunt o biserică de lemn adusă tocmai din județul Bistrița, cuptoare de fier, fierării și o grămadă de alte gospodării pe care merită să le vezi cel puțin o dată în viață.
Chiar dacă ești din Cluj și nu ai fost niciodată aici, ar fi bine să faci o scurtă vizită în acest loc, pentru a înțelege mai bine cum trăiau oamenii în trecut și să petreci câteva momente într-o oază de liniște.
Parcul Central
Toată lumea care a fost în Cluj cel puțin o dată este familiarizată cu Parcul Central sau Parcul Mare. Acesta reprezintă una dintre cele mai populare atracții turistice. În fiecare zi, multe persoane îl colindă de la un capăt la celălalt, îl au ca punct de întâlnire cu prietenii sau se bucură de o plimbare relaxantă cu hidrobicicleta pe lac.
În același parc, oamenii pot admira și frumoasa clădire a cazinoului care găzduiește importante evenimente în prezent. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, această clădire a fost un loc în care lumea se întâlnea pentru a se bucura de câteva sporturi ale minții precum șah, poker sau ceva similar. Edificiul a fost construit între 1897-1918 și a servit ca muzeu de etnografie la un moment dat, însă acum găzduiește evenimente.
Lacul Tarnița
Poate că te așteptai să citești despre diverse clădiri interesante din Cluj. Cu toate că orașul abundă de astfel de locuri superbe, uneori este bine să faci o vizită în natură pentru a te putea bucura de un peisaj superb.
Un astfel de exemplu este și lacul Tarnița, un adevărat paradis al naturii, situat la o distanță de 30 kilometri de Cluj.
Aici ai parte de multe activități în aer liber, în funcție de preferințe. Poți face o plimbare cu barca, poți înota sau poți pur și simplu să admiri peisajul.
Acest lac este înconjurat de un baraj de acumulare care se aseamănă foarte bine cu un arc. Orice moment al zilei este potrivit pentru a admira acest peisaj spectaculos.
Parcul de agrement Moara de Vânt
Lista continuă cu un alt loc inedit pe care turiștii îl pot vizita în Cluj Napoca. Parcul de agrement Moara de Vânt este situat în localitatea Sălicea și este un loc din ce în ce mai frecventat de către iubitorii de animale și natură.
Acest parc aduce un concept nou. Cu toate că este un fel de grădină zoologică, aici lumea are ocazia să mângâie animalele și chiar să le hrănească. Cu alte cuvinte, oamenii sunt așteptați cu brațele deschise pentru a întâlni câteva animale care stau libere în țarcuri.
Cele peste 400 de animale fac parte din 60 de specii, printre care iepuri, fazani, păuni, alpaca, porci pitici, cerbi, ponei, măgari, lame și altele.
În funcție de anotimp, aici se pot face și plimbări cu sania, se poate juca minigolf sau se poate merge la un parc de aventură pentru o plimbare cu tiroliana sau cățărat.
Acestea sunt câteva locuri interesante pe care în mod normal nu ai fi tentat să le vizitezi în Cluj, însă ele sunt extrem de frumoase și îți oferă amintiri pe care nu le vei uita prea curând.