Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se află, joi, într-o vizită pe șantierul Spitalului Regional de Urgență Cluj, situat pe raza comunei Florești. Vizita are loc la 6 luni de la spargerea solului pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj, care a însemnat începerea efectivă a lucrărilor la acest obiectiv medical important.
„Clujul avea nevoie de un spital regional de urgență și trebuie să găsim soluții, împreună cu Primăria pentru a asigura accesul rapid la acest spital. Un actor foarte important, pe lângă partea de construcții, este UMF Cluj, care va asigura partea de resurse umane. Mă bucur că România construiește spitale, pentru prima dată în 35 de ani. Spitalul de Neurologie și Neurochirurgie este aproape finalizat. După estimările noastre, el poate fi dat în folosință la jumătatea anului viitor. Este primul spital mare care se face la Cluj prin PNRR. Am reușit cu echipa mea, în ultimii trei ani, să repornim proiecte care erau închise. Bineînțeles, e nevoie și de personal care să deservească aceste noi spitale și aici e necesară și implicarea autorităților locale. Stadiul lucrărilor la Spitalul Regional de Urgență este de 80%. Am discutat cu constructorii, a fost o problemă legată de stabilitatea terenului, dar sperăm că până în ianuarie 2025 să fie încheiată această etapă. Până la sfârșitul anului se vor deschide și ofertele pentru partea efectivă de construcție”, a spus Rafila.
La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp.