Numărul elevilor care suțin simularea examenului de Bacalaureat, tot mai scăzut. Marinela Marc: „Simularea este foarte importantă pentru ca elevii să se acomodeze cu condițiile de desfășurare a examenului”

by Oana Spiru

Simularea examenului naţional de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a a început astăzi, 22 martie, cu proba la Limba şi literatura română. Marți, 23 martie 2021, va avea loc proba obligatorie a profilului, miercuri, 24 martie 2021, se va desfășura proba la alegere a profilului și a specializării, iar joi 25 martie 2021 elevii vor susține proba la Limba și literatura maternă.

La nivelul județului Cluj 4.018 elevi, dintre care 2.783 de elevi din Cluj-Napoca susțin săptămâna aceasta, probele scrise din cadrul simulării examenului național de Bacalaureat. Comparativ cu anii trecuți, numărul elevilor care susțin simularea este mult mai scăzut. De exemplu, În anul scolar 2018-2019, în judetul Cluj, numărul celor înscriși la simularea pentru Bacalaureat a fost dublu. 9.507 de elevi au sustiut simularea examenului de bacalaureat, sesiunea martie 2019.

În județul Cluj nu au fost semnalate nereguli sau probleme din punct de vedere epidemiologic după prima proba, la Limba şi literatura română.

“Simularea examenelor naționale, fie că vorbim de bacalaureat, sau de evaluarea națională este foarte importantă pentru ca elevii să se acomodeze cu condițiile de desfășurare a examenului, cu structura subiectelor, cu completarea datelor pe foile tipizate de examen. Cu atât mai mult, în acest an școlar dificil, în care, în funcție de rata incidenței cazurilor de îmbolnăvire de pe raza localităților, foarte puțini elevi din clasele terminale au participat la activități de învățare față în față, consider că este binevenită decizia ministerului de a oferi tuturor elevilor, indiferent de scenariul de funcționare a unităților de învățământ, posibilitatea de a participa la o evaluare standardizată, care să le ofere elevilor și cadrelor didactice un feed-back obiectiv asupra nivelului de cunoștințe și să dea posibilitatea reglării demersului didactic pentru perioada următoare”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Conform IȘJ Cluj, probele scrise din cadrul simulării examenului național de Bacalaureat, sesiunea martie 2021, se susțin în 62 de unități de învățământ preuniversitar, 58 de unități de învățământ de stat și 4 unități de învățământ particulare. Rezultatele obținute la simulare nu vor fi publice și nu vor fi afișate. La solicitarea elevilor, a părinților notele vor putea fi trecute în catalog.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza