folosim azi. Un alt exemplu este televizorul, care, prima dată când a apărut era foarte scump, iar acum fiecare om are unul în casă. Și așa, televizorul a devenit un element indispensabil în viața modernă. A apus vremea în care era doar un aparat care reda câteva programe TV. Gândește-te doar cât de mult a evoluat tehnologia pe toate planurile. De la televizorul care era atât de lat, încât mileul și peștele de cristal aveau loc cu ușurință pe el, am ajuns la televizoare subțiri care se conectează la internet. Ai ajuns atât de atașat de televizor, încât abia aștepți să ajungi acasă de la birou, să te arunci în canapea sau în pat și să urmărești un nou episod din serialul preferat sau o nouă ediție din emisiunea ta preferată.
Așa că, televizorul a ajuns să îți ofere ore nelimitate de divertisment, dar și conexiune la internet, care vine la pachet cu platformele de streaming online și altele. Ei bine, cu toate aceste avantaje care vin la pachet cu televizorul, este foarte important să citești despre televizoare și să te asiguri că iei cea mai bună decizie.
În acest articol o să îți prezentăm câteva informații generale despre televizoare care să te ajute în căutarea ta. Așa că, dacă ai dat de acest articol în pauza publicitară sau în pauza de la serial, promitem că nu o să dureze mult. Așa că, dacă erai în căutarea unui nou tv smart de 80 cm sau pur si simplu voiai să vezi ce mai e nou pe piață, acest articol este pentru tine.
Aspecte generale despre televizoare
La ce ar trebui să te uiți prima dată înainte de a cumpăra un televizor este rezoluția acestuia. Ca să înțelegi mai ușor, rezoluția reprezintă împărțirea pixelilor pe ecran. La televizoare ai de ales dintre rezoluția HD (1920×1080 pixeli), cea mai popualară dintre ele, rezoluția 4K (3840×2160 de pixeli) și pentru cei care sunt cu adevărat interesați de claritatea imaginii mai este și rezoluția 8K (7680×4320 de pixeli). În principiu, cu cât rezoluția este mai mare, cu atât imaginile o să fie mai clare. Cea mai populară variantă de televizoare sunt cele cu rezoluție 4K.
Un al doilea aspect foarte important în alegerea televizorului este diagonala acestuia, care este strâns legată de rezoluție. Multă lume alege un televizor mare și cred că automat acesta o să fie și bun. Ei bine, nu este o regulă universal valabilă. Îți poți lua un televizor cu o diagonală impresionantă, dar care să nu aibă o rezoluție mare. Ce rezultă de aici? O claritate slabă a imaginii.
Dacă vrei să îți iei un televizor care să fie și mare, dar și cu o claritate a imaginii bună, îți recomandăm un TV Samsung. Sunt de mult timp pe piață și nu o să te dezamăgească.
Tehnologiile folosite
În spatele unei imagini clare, stau diagonala, rezoluția și tehnologia de afișare. În cazul televizorelor, întâlnim trei mari tehologii care se ocupă mai mult de culorile afișate pe ecran.
Prima dintre ele este tehnologia LED care este cea mai comună tehnologie de afișare utilizată la televizoarele accesibile ca preț. Dacă vrei un televizor și nu ești interesat de culori sau alte lucruri de finețe, îți recomandăm un televizor cu tehnologie LED.
Urmează tehnologia OLED care este o tehnologie mai scumpă, dar care este recunoscută pentru redarea culorilor vibrante. Dacă vrei să ai culori redate fidel și unghiuri largi de vizualizare, îți recomandăm această tehnologie, mai precis LG OLED.
Ultima tehnologie este cea QLED care și ea oferă culori bogate. Pe lângă asta, cu ajutorul acestei tehnologii poți controla mai bine luminozitatea ecranului. Ba chiar poți seta un nivel ridicat al luminozității. Dacă ai un televizor cu această tehnologie, îl poți amplasa în camerele luminoase, iar acesta va face față fără probleme.