Până în 15 ianuarie brazii de Crăciun sunt colectați gratuit de Primărie

by Bianca Baraboi

Primarul Emil Boc a anunțat demararea campaniei de colectare gratuită a pomilor de Crăciun, valabilă în perioada 6-15 ianuarie. În acest interval, clujenii pot depune brazii lângă punctele gospodărești, de unde vor fi ridicați gratuit de firmele specializate contractate de Primărie.

„De astăzi, 6 ianuarie 2025, până în data de 15 ianuarie, puteți aduce pomii de Crăciun lângă punctele gospodărești, pentru că, în această perioadă, ei se ridică gratuit, prin firmele specializate cu care are contract primăria. Deci până în 15 ianuarie inclusiv, primăria colectează gratuit pomii de Crăciun depuși aici la punctele gosodărești”, a anunțat primarul Emil Boc.

Primarul a precizat că, după data de 15 ianuarie, clujenii vor avea două opțiuni pentru a scăpa de pomii de Crăciun: fie la punctele gospodărești, contra-cost, fie la punctele de colectare a deșeurilor voluminoase, gratuit. „După data de 15 ianuarie, sunt două opțiuni: fie îi aduceți în continuare la punctele gospodărești, dar va fi facturat costul pe adresa asociației de proprietari sau dvs. puteți voluntar să îi duceți la cele două centre, unu în Mănăștur, de pe strada Bucium, celălalt sub Podul Terapia, unde sunt centre de colectare, și dacă îl predați acolo, nu vi se cere niciun ban”, a mai arătat edilul.

Alternative prietenoase cu mediul la bradul de Crăciun Emil Boc a făcut apel la clujeni să ia în considerare alternative mai prietenoase cu mediul pentru sărbătorile viitoare.

„Ce facem pe viitor să nu mai avem atât de mulți pomi de Crăciun tăiați cu ocazia sărbătorilor? Evident, nimeni nu interzice să avem în continuare un pom de Crăciun, așa cum este acesta pentru anii viitori. Dar v-aș ruga să reflectați și să vă gândiți și la alte alternative mai prietenoase cu mediul. În primul rând, putem, dacă bugetul ne permite, dar dacă facem economii de acum, avem până în decembrie, să închiriem un brad de Crăciun, el urmând să fie plantat, un brad de Crăciun care să aibă balot, care să fie într-un ghiveci, și care, după aceea, să poată fi plantat. Puteți, de asemenea, dumneavoastră, dacă vă permite bugetul, să achiziționați un brad de Crăciun cu balot, pe care, după sărbători, să îl plantați într-un loc public. De asemenea, mai este o alternativă, de a cumpăra un brad artificial, dar trebuie să îl utilizați cel puțin 5-7 ani pentru ca acesta să fie prietenos cu mediul, pentru că amprenta a unui brad artificial este destul de mare. Mai avem timp până la Crăciunul anului 2025. Gândiți-vă, un asemenea brăduț ne aduce mult aer curat, ne asigură un grad mai redus de poluare”, a mai arătat primarul.

sursa: Emil Boc, Facebook

Te-ar putea interesa si

Comenteaza