Cum e să ai 18 ani, să fi ieșit din școală și imediat după, să muncești în trei schimburi la fabrică? Cum e atunci când, încă din tinerețe, îți poți proiecta toate etapele existenței, până la pensie? Și, cel mai important: cum e atunci când lumea în care ai fost crescut, se schimbă substanțial? Spectacolul ”Fabrici și uzine” redă poveștile a patru foști angajați ai fabricii Armătura din Zalău, cu visele, așteptările și dezamăgirile pe care le-au avut, atât înainte, cât și după revoluție.
„Fabrici și uzine” este un spectacol de teatru documentar post-industrial în regia Adinei Lazăr și dramaturgia Alexandrei Felseghi.
„Destinul Armăturii din Zalău nu este unic: el reprezintă parcursul multor întreprinderi industriale de pe teritoriul României în perioada de tranziție. FABRICI ȘI UZINE dezvăluie ce a însemnat privatizarea pentru omul de rând și cum a fost ea resimțită dincolo de „jocurile înalte””, arată realizatorii.
Spectacolul poate fi urmărit marți, 8 octombrie, de la ora 19, la Urania Palace din Cluj-Napoca.
Spectacolul va fi urmat de o sesiune de Q&A cu echipa artistică.
Intrarea va fi liberă, pe bază de rezervare, aici.
Scenografia este semnată de Silviu Medeșan. Cu: Ioana Chitu, Emanuel Cifor, Lucian Teodor Rus și Simina Seliștean. Grafica: Paul Mureșan. Coregrafia: Lupan Raluca. Documentare: Bianca Felseghi, Valer Simion Cosma. Foto/video: Bogdan Botaș. Manager proiect: Andrei Herţa. Asistenți: Mihai Turian, Denisa Gordan, Cătălin Ilieș, Reka Domokos.