Prințul Chales a luat parte la deschiderea unui amplu proiect de împădurire la Sibiu în care acesta a susținut puternic prezervarea biodiversității unice a României, nu doar pentru farmecul dar și pentru utilitatea de care aceasta poate să dea dovadă pe plan economic, prin tranziția către o bio-economie circulară.
”Biodiversitatea de aici, în România, rămâne pentru mine unică în Europa. Alături de vechea pădure mixtă, se află dimensiunea și calitatea mamiferelor majore, precum ursul, râsul și lupii și pajiștile antice incomparabile de munte și șes, cu bogății de flori sălbatice. ecosistemele, această biodiversitate, merită atenția noastră, deoarece sunt acum expuse unui risc serios de distrugere.” a transmis acesta în cuvântarea sa.
Alteța Sa a mai atras atenția asupra importanței resurselor naturale atât în viitorul țării cât și pentru cel al Planetei, ce are nevoie potrivit acestuia ca omul să lucreze în simbioză cu natura.
” Deci, pentru sănătatea, securitatea și mijloacele de trai ale generațiilor noastre și ale viitoarelor, trebuie să protejăm, să investim și să lucrăm în simbioză cu natura. Economia noastră depinde în cele din urmă de acest lucru.” a expus cât se poate de clar Prințul Charles.
Urmașul la tronul Regatului Unit s-a arătat uimit de felul în care comunitățile românești s-au aflat mereu în armonie cu natura și de felul în care spațiul verde a fost prezervat de-a lungul timpului în țara noastră.
”Legătura intrinsecă dintre viața noastră umană și capitalul natural este ceva pe care românii l-au înțeles prea bine de secole. În niciun alt loc din Europa nu am găsit peisaje atât de bine conservate și atât de productive, care să poată funcționa la o scară atât de mare. Acest lucru, în opinia mea, s-ar putea explica prin bogăția naturală a României, unde se găsesc unele dintre cele mai mari resturi de păduri vechi de pe continent și unde, de exemplu, există 200 de specii de fluturi față de doar 40 în țara mea. , în Regatul Unit. Toți cei care călătoresc au ceva de învățat din modul în care România a putut să se bazeze pe abordări regenerative pentru a crea sisteme bogate în specii și peisaje bogate socio-ecologice în zone precum Transilvania, unde oamenii încă trăiesc în armonie cu natura.” a mai transmis Alteța Sa, Prințul Charles de Wales.