Florina Pop, psiholog în cadrul Institutului Oncologic din Cluj-Napoca, totodată pacient vindecat de Covid-19, povestește trăirile din timpul spitalizării și cum a reușit să treacă peste acea perioadă.
„Nu caut vinovați, e până la urmă o boală profesională. Cred că mi-am asumat pur și simplu etică lucrului bine făcut și am mers pe curaj. Am riscat ajutându-i pe alții și nu îmi pare rău. Nu mă așteptam neapărat fiindcă nu am avut simptome, am descoperit la screeningul care s-a făcut la Institut. Am acceptat din prima. Am văzut o negare și o îngrijorare a aparținătorilor, a membrilor familiei, a prietenilor foarte apropiați. Pot spune pentru că m-am adaptat destul de bine și pentru că în prima parte am fost internată la Institut. În 14 zile am avut două teste negative, externată și două săptămâni de izolare conform reglementărilor în vigoare”, declară Florina Pop, n cadrul emisiunii „România te privește”, de pe Look Plus.
Pentru Florina a fost de mare ajutor că inițial a fost internată la Institut deoarece acolo s-a simțit ca într-o familie. Cât despre tratarea pacienților cu simptome ușoare, care ar putea ajunge să fie cazați la Sala Polivalentă, aceasta, printr-o părere personală, susține că în această situație partea medicală ar trebui să își spună cuvântul.
„Un pacient care are nevoie de spitalizare, chiar și dacă nu e asimptomatic și noi considerăm că merită spitalizat, nu știu în ce măsură nu li se încalcă anumite drepturi. Mi-e greu să-mi imaginez pe cineva care ar putea sta acolo 3-6 săptămâni. Cred că partea medicală ar trebui să își pună cuvântul aici pentru că sunt anumite drepturi ale pacientului care trebuie luate în calcul”, mai spune Florina Pop.