În fiecare an, în data de 31 mai, Organizația Mondială a Sănătății împreună cu partenerii de pe glob celebrează Ziua Mondială fără Tutun, o ocazie de a reaminti tuturor cetățenilor efectele nocive ale consumului de tutun și ale fumatului pasiv, pentru a descuraja utilizarea tutunului sub orice formă. Totodată, astăzi este ultima zi a înscrierilor la concurs pentru cei care vor să experimenteze campania antifumat “Renunți și câștigi” în perioada 1 iunie – 12 iulie 2021. Fiecare participant care va respecta regulamentul campaniei va fi considerat câștigător și va putea participa la tragerea la sorți a Marelui Premiu, o excursie în valoare de 1200 euro.
“Renunți și câștigi” este o campanie de promovare a sănătății, destinată persoanelor care doresc să renunțe la fumat. Scopul programului este îmbunătățirea calității vieții și a speranței de viață prin schimbarea obiceiurilor. Provocarea presupune renunțarea la fumat pentru o perioadă de șase săptămâni, respectiv între 1 iunie și 12 iulie 2021, inclusiv. În acest timp participanții vor beneficia de consiliere online, psihologică și medicală gratuită.
Fiecare participant care va respecta regulamentul campaniei va fi considerat câștigător și va putea participa la tragerea la sorți a Marelui Premiu, o excursie în valoare de 1200 euro. Fiecare participant va primi însă un premiu oferit de către editura Viață și Sănătate. Înscrierile la concurs se pot face de pe site-ul https://renuntisicastigi.ro, în perioada 21 – 31 mai 2021.
Cauză principală de deces, boală și sărăcie, epidemia de tutun este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice cu care s-a confruntat lumea, omorând peste 8 milioane de persoane pe an. Tutunul este singurul produs consumat legal care poate ucide până la jumătate (50%) din cei care îl folosesc ca atare fiind cea mai prevenibilă cauza de mortalitate si morbiditate. Mai multe detalii cu privire la eveniment se pot găsi pe site-ul https://renuntisicastigi.ro“, transmit reprezentanții campaniei.
Evenimentul este organizat de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, în parteneriat cu Societatea Română de Pneumologie, Direcția de Sănătate Publică, Agenția Națională Anti-Drog, Societatea Română de Medicină a Familiei, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.