Scandal și amenințări cu moartea după ședința de Consiliu Județean cu privire la interzicerea ambarcațiunilor cu motor pe Tarnița

by admin

Spiritele s-au încins după dezbatarea organizată marți dimineața, în mediul online, de către Consiliul Județean Cluj, referitoare la noul regulament care interzice ambarcațiunile cu motor pe lacurile Fântânele și Tarnița,. În timpul dezbaterii, Abdul Rahim, proprietarul unui ponton pe lacul Tarnița și un împătimit al ambarcațiunilor cu motor, a argumentat că impunerea unor reguli nu trebuie să fie echivalentă cu interzicerea navigării pe lac.

“Vreau să le adresez celor 10.000 de oameni care au semnat petiția domnului Dohotaru. Dacă au habar cum funcționează un motor de skijet? Cu siguranță nu știu, răspund tot eu. Sistemul de propulsie la skijet nu se bazează pe sistemul de transmie. Doi la mână: motorul termic al skijetului este etanș. Dacă s-ar sparge motorul, nu ar putea ajunge ulei și combustil pe suprafața apei, niciodată. Dacă ar curge pe undeva ulei și benzină, tot pe acolo ar intra și apă în skijet și, clar, te-ai scufunda. Clar? Referitor la limitele de viteză, ce să pui limită la un motor electric care oricum nu are perfomanță și nici autonomie? Reguli trebuie făcute, însă trebuia de mult. Dar nu ați făcut reguli, ați interzis. Trebuie să fiți înțelegători pentru că nimeni nu se dă o zi întreagă cu skijetul. Nu reziști fizic și consumă și foarte mult.

Gazele de evacuare nu ajung în apă! Gazele de evacuare de la skijet sunt exact ca la mașină. Merg în atmosferă. În cazul ăsta interzicem mașinile pe șosea și interzicem tot. Și generatoarele de pe lângă cabane, și alea trebuie interzise. Că acolo ajung gazele de evacuare și de la skijet, dar și de la generatoare. În atmosferă! Ne-am înțeles până aici. Bun. Încă ceva. Vreau să vedem testele precum că apa este poluată cu substanțe chimice: benzină, ulei, ce-o mai fi. Nu le-am văzut niciodată. Accidente pe Tarnița când au fost ultima dată? Nici nu vrem să fie. Reguli trebuie să fie, dar nu interziceți. Văd că domnul Dohotaru are o problemă personală cu Rocsana. Sunt campion mondial la timp liber și mă ofer să supraveghez lacul Tarnița și vă garantez că vor fi reguli și toată lumea va fi fericită”, a explicat Abdul Rahim.

Adrian Dohotaru, fost deputat de Cluj și unul dintre cei mai vocali susținători ai interzicerii ambarcațiunilor motorizate de pe Lacul Tarnița, a povestit ulterior pe pagina sa de socializare că discuția dintre cei doi nu s-a limitat la dezbaterea organizată de Consiliul Județean Cluj. Dohotaru susține că a fost sunat și amenințat cu moartea de Abdul Rahim.

“M-a sunat Abdul Rahim, iubitul Rocsanei Contraș, și m-a amenințat cu moartea. Mi-a spus că o să „mor în chinuri la Tarnița”, că o să mă înec. M-a făcut „bă, homosexualule! în mod repetat, la care l-am întrebat ce are cu homosexualii. După care mi-a zis că n-are nimic, dar că „ar face dragoste cu mine”. Bineînțeles, la așa replică, i-am recomandat un psiholog, un psihiatru chiar. La care a replicat că psihologii sunt „ca voi, politicienii, niște mincinoși”.

Mi-a zis că a fost deja la psiholog și că psihologul și-a rupt diploma de față cu Abdul și psihologul a zis că în viața lui nu a văzut om așa deștept ca Abdul. După care a trecut la soluții pentru Tarnița: gard electric de 8 metri și pază de la Armata. Dar Armată adevărată, nu Armata pe care o șpăguiesc eu, mi-a zis Abdul în elanul său de luptă anticorupție.

Ce șpagă? Șpaga de 5 lei pe care o dau eu („șpăgar obosit ce ești, „ecologist din pix”), politician mincinos și homosexual, ca să mă duc la lac. Da, lacul în care mă voi îneca în viitor. Contextul în care Abdul Rahim mă sunase e după audierea publică a Consiliului Județean pe tema regulamentului de navigație la Tarnița, la care s-a autopropus să fie el persoana care supraveghează lacul (deci nu doar Rocsana Contraș, sefa biroului de Arii Protejate de la Consiliul Județean, responsabilă pentru implementarea regulamentului de navigație, căreia i-am cerut demisia prin petiția noastră)”, a postat Dohotaru, care a creat o petiție prin care cere demisia Rocsanei Contraș, angajată a Consiliului Județean Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza