La sfârșitul acestei săptămâni artiștii Teatrului „Puck”, îi așteaptă pe cei mici, alături de părinți și bunici, la două spectacole recent montate pe scena instituției. Este vorba de „A brémai muzsikusok”/„Muzicanții din Bremen” (sâmbătă, 21 mai, de la ora 11) și „Pălăria buclucașă”, în regia lui Rachel Warr și Andra Ștefan (duminică, 22 mai, de la orele 11 și 12.30).
Sâmbătă, 21 mai, de la ora 11, la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca este programat spectacolul „A brémai muzsikusok”/„Muzicanții din Bremen”, după Frații Grimm, în regia lui Rumi László.
Aventura celor patru muzicieni începe, în viziunea scenică a regizorului Rumi László, în momentul în care se termină istoria cunoscută din poveste: personajele își povestesc peripețiile din trecut, reflectând asupra traseului pe care l-au parcurs. Istorisirile lor sunt prezentate prin cântece, iar muzica live integrează toate momentele spectacolului.
Distribuția este formată din Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs, Kötő Áron și Mostis Balázs.
Spectacolul a avut premiera în 22 ianuarie 2022, va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.
Spectacol nonverbal, dar plin de emoții și înțelesuri
De asemenea, duminică, 22 mai, pe scena instituției va fi prezentat spectacolul nonverbal „Pălăria buclucașă” conceput de Rachel War, regizor și dramaturg specializat în teatrul de păpuși, colaborator al Norwich Puppet Theatre și Little Angel Theatre din Londra. Este povestea incredibilă a unui tată și a fiicei lui, ale căror vieți se schimbă în ziua în care o pasăre își face cuib într-un loc neobișnuit… Viața le este dată peste cap, dar le schimbă și felul în care privesc lumea.
Proiectul acestui spectacol este conceput de Rachel Warr din Marea Britanie, după o poveste de Tohby Riddle, și a fost o provocare pentru întreaga echipă, atât datorită propunerii artistice inedite, cât și situației pandemice care a împiedicat prezența la Cluj a regizoarei pe toată durata repetițiilor. Astfel, Andra Ștefan, regizor asistent, împreună cu actorii Andreea Roxana Bolovan, Dana Bonțidean, Ionuţ Constantinescu și Ion Iurcu, sub îndrumarea lui Rachel Warr, alături de compozitorul Simon Roth și scenografa Elena Ilaș au construit un spectacol sensibil și delicat, în care spectatorii vor descoperi o perspectivă inedită asupra ritmului vieții.
Dincolo de tumultul și agitația din fiecare zi, cei doi protagoniști ai piesei descoperă, alături de spectatori, dimensiunea interioară a vieții, sentimentele simple și lucrurile cu adevărat importante.
Astfel, vorbim de un spectacol nonverbal, dar plin de emoții și înțelesuri.
Spectacolul a avut premiera în 12 decembrie 2021. Vârsta minimă recomandată este de cinci ani. În curând „Pălăria buclucașă” va porni în turneu, urmând ca vineri, 27 mai, să aibă o reprezentație la Festivalul Hänneschen 2022 de la Köln.
Spectacole la sediu Teatrului „Puck” și la Târgu Mureș
Primul spectacol al săptămânii a fost „Csipike”/„Cipi, piticul uriaș”, prezentat la sediul instituției luni, 16 mai. A urmat marți, 17 mai, spectacolul „Fata babei și fata moșneagului”, iar miercuri, 18 mai a fost prezentat spectacolul „Prin ochii Micului Prinț”/ „Kishercegszemmel”. Totodată, vineri, 20 mai, artiștii instituției au prezentat spectacolul „A brémai muzsikusok”/„Muzicanții din Bremen” la Târgu Mureș.
Cum se achiziționează biletele
Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.
Spectacolele care au loc de luni până vineri au bilete la prețul unic de 10 lei.
Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.
Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.
Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face și online, accesând linkul următor: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.
Chiar dacă restricțiile impuse de pandemie au fost ridicate, spectatorii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca sunt rugați să poarte mască de protecție în sala de spectacole, din grijă pentru ei și pentru cei din jur.