Şcoala Populară de Arte ,,Tudor Jarda” Cluj-Napoca organizează în perioada 8 – 12 iulie , în staţiunea Muntele Băişorii, Tabăra Muzicală de Vară, ediţia I, având ca temă un gen care se bucură de o mare popularitate, muzica de petrecere.
În prima sa parte a taberei vor fi create două ateliere distincte: unul în domeniul instrumental şi altul în cel al cântului vocal, urmând ca în cea de-a doua parte să se producă îmbinarea şi conlucrarea celor două ateliere, pentru a crea, la final, acele momente artistice mult dorite. Iar prima materializare a muncii în tabără, a artiştilor amatori ai Şcolii de Arte Cluj-Napoca, va avea loc în cadrul unei reprezentaţii ce va fi susţinută chiar în locaţia taberei, în ziua de joi, 11 iulie, ora 20.
,,Am început taberele muzicale, de mai multe genuri, în anul 2012 – şi ne aflăm, practic, la cea de-a paisprezecea ediţie a unei astfel de activităţi. Şi, ţinând cont de faptul că anul 2019 a fost desemnat drept ,,Anul tradiţiilor populare la Şcoala de Arte Cluj-Napoca”, tema acestei tabere este muzica de petrecere, mai precis, muzica pe care interpreţii vocali şi instrumentali o abordează în cadrul unor evenimente, cum ar fi: nunţi, botezuri, cumetrii, etc. Cei care absolvă cursurile noastre de canto sau instrumente muzicale obţin o diplomă, care atestă calitatea lor de cunoscători ai domeniului pe care l-au ales: muzică populară, uşoară sau clasică. În contextul organizării taberei amintite regăsim şi această formă de exprimare artistică, muzica de petrecere, care completează dezvoltarea celor implicaţi în curs, făcându-i capabili să performeze în cadrul evenimentelor la care vor participa mai târziu, ca artişti, după absolvire”, a declarat, referitor la această nouă acţiune a Şcolii de Arte Cluj, directorul adjunct al instituţiei dl. Marius Moldovan.
Menţionăm, de asemenea, că la pregătirea din staţiunea Muntele Băişorii participă următorii cursanţi ai claselor de canto muzică populară şi instrumente de suflat: Domokos Eduard, Vlad Ilea, Nicola Bogdan, Andrei Pașcalău, Nicolae Pop Boncea, Bogdan Stan, Raul Stancalău, Darius Tomos, Ioana Bucur, Fabiana Maria Cîmpean, Iulia Cirebea, Andreea Raluca Coc, Bogdan Găbudean, Lidia Moholea, Ovidiu Stan şi Rafila Gabriela Varga Sava – coordonaţi de experţii Ana Strîmturean şi Petrică Pleşca. Totodată, exerciţiile muzicale ale taberei şi reprezentaţia de final vor fi acompaniate de prof. Mihai Ghircoiaş și Florin Moldovan.