Teatrul de Păpuşi „Puck” își suspendă activitatea cu publicul, programată pentru acest weekend la sediul instituției.
Drept urmare, se anulează cele două reprezentații care erau programate pentru sfârșitul săptămânii („A tornyocska”/„Turnulețul”, în regia lui Jakab Ildikó și „Croitorașul cel isteț”, în regia Emiliei Nechita).
Cei mici sunt așteptați în continuare la evenimentele online din programul Teatrului „Puck”. În 13 februarie, ziua în care s-a născut Ion Luca Caragiale, Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca va aduce un omagiu cunoscutului scriitor prin lansarea pe www.teatrulpuck.ro a trei înregistrări audio ale unor schițe emblematice din opera sa. Astfel, colecția #AudioPuck va fi completată cu „Bacalaureat”, „Lanțul slăbiciunilor” și „Vizită”, schițe înregistrate în lectura actorilor Adina Ungur și Radu Lărgeanu.
De asemenea, sâmbătă, 13 februarie, de la ora 11, pe pagina
https://www.facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz va fi redat spectacolul online „Turnuleţul”/ „Tornyocska”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó.
Este un spectacol de marcă al teatrului clujean, a cărui premieră a avut loc în 9 februarie 1998, fiind reluat în urmă cu an, cu echipa tinerilor actori ai secției maghiare. Scenografia este semnată de K. Kalinovszki Mária, iar muzica de András Enikő. În distribuție: Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs și Mostis Balázs. Spectacolul are loc în limba maghiară și durează aproximativ 40 de minute. Vârsta minimă recomandată este de doi ani.
Totodată, pe pagina https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck va fi transmis, în regim de live streaming, spectacolul „Cenușăreasa”, după Frații Grimm, în regia lui Aureliu Manea, într-o nouă versiune scenică a regretatei regizoare Mona Marian.
Reprezentația se încadrează în tradiția Teatrului de Păpuși „Puck” de a valorifica marile povești ale literaturii universale. Spectacolul se impune prin tehnica mânuirii păpușilor, prin decorul și imaginile scenice rafinate și prin alternanța interpretativă marionetă – actor. Întreaga viziune regizorală se bazează pe contrastul volumelor, marionetele și actorii jucând împreună pe scenă. Inserțiile din Commedia dell’Arte dau o notă comică întregii povești, iar ilustrația muzicală cuprinde pasaje clasice și preclasice, interpretate live de actorii păpușari.
Scenariul este semnat de Alex Căprariu, scenografia de Virgil Svințiu și Epaminonda Tiotiu și ilustrația muzicală de Corina Sârbu. Distribuția este formată din Frunzina Anghel, Călin Mureșan și Angelica Pamfilie.
Spectacolul se joacă în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.