Teatrul de Păpuși Puck Cluj-Napoca celebrează astăzi ”Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși” prin 3 reprezentanții dedicate micilor spectatori. Această zi își propune menținerea și promovarea artei păpușeriei și întrebuințarea acesteia ca mijloc de educație etică și estetică. Biletele pentru cele 3 reprezentanții pot fi achiziționate de la sediul Teatrului de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca iar prețul unui bilet pentru elevi, preșcolari și studenți este de numai 10 lei, în timp ce pentru pensionari și adulți acestea sunt de 20 și respectiv 40 de lei.
Primul spectacol aniversar din programul zilei a fost „Crăiasa Zăpezii”, după Hans Christian Andersen, în regia lui Traian Savinescu, prezentat la Teatrul „Puck”. Povestea vorbește cu căldură și tandrețe despre prietenie, într-un univers dominat de o atmosferă glacială. Scenariul, regia și muzica sunt semnate de Traian Savinescu, iar scenografia de Epaminonda Tiotiu.
Distribuție: Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Laura Corpodean, Angelica Pamfilie, Ion Iurcu și Radu Lărgeanu.
Totodată, artiștii secției maghiare a instituției au susținut la Grădinița „Dumbrava minunată” din Cluj-Napoca spectacolul „Palkó és Panna”/ „Palkó și Panna”, în regia Laurei Pünkösti. În centrul atenției se află doi copii, Palkó este un băiețel blond, cu părul zburlit și Panna, o floare născută din stele.
Distribuție: Patka Ildikó, Mostis Balázs și Kötő Áron
De asemenea, de la ora 17.00, cei mici sunt așteptați la Teatrul de Păpuși „Puck” pentru a urmări spectacolul „Povestea celor trei veverițe”, în regia Danei Bonțidean. Spectacolul a fost inspirat din volumul de „Povești raționale pentru copii” al Virginiei Waters, volum apărut în 1980 și editat în limba română în anul 2003 de Centrul Român de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale iar reprezentația are o durată de aproximativ 45 de minute și se adresează copiilor cu vârsta minimă de trei ani. Scenografia și pictura aparșin Elenei Ilaș, sculptura de Florin Marin, iar ilustrația muzicală de Attila Nagy.
Distribuție: Ramona Atănăsoaie, Călin Mureșan, Robert Trifan și Adina Ungur. Figurația: Cosmin Cîrlea. Interpretarea audio: Dana Bonțidean și Ionuț Constantinescu.
1 comentariu
[…] SURSA / CITESTE MAI MULT […]