Teatrul „Puck” reia atelierele online „Micul Păpușar”

by Oana Spiru

Micii iubitori ai teatrului de păpuși sunt așteptați de joi, 15 aprilie, pe platforma ZOOM, la ediția de primăvară a atelierului „Micul Păpușar”, susținut de actrița Andreea Bolovan. Totodată, continuă și redarea de spectacole online, pe conturile de Facebook ale instituției.

În fiecare zi de joi din următoarele trei săptămâni, (15, 22, 29 aprilie) de la ora 18, micii păpușari pot învăța, îndrumați de Andreea Roxana Bolovan, actriță a Teatrului de Păpuși „Puck”, să își creeze propriile personaje și să le dea viață.

Atelierul este interactiv și are loc pe platforma ZOOM.

Pentru tema surpriză de joi, 15 aprilie 2021, cei interesați sunt rugați să își pregătească următoarele materiale: o rolă de carton (de la hârtia igienică), două bucăți hârtie colorată A4/ fetru colorat, două bucăți de pene colorate, o pereche de ochi mobili, o sârmă cu pluș/ sfoară, foarfecă, lipici universal (pe bază de silicon)/bandă dublu adezivă, precum și un perforator.

Vârsta minimă recomandată este de șase ani. Număr maxim de participanți: 10. Pentru înscrieri, se vor trimite mesaje până cel târziu joi, 15 aprilie, la ora 12, la adresa teatrulpuckcluj@gmail.com.
Participarea la ateliere este gratuită!

Primul spectacol online al săptămânii a fost „Micimackó”/„Ursulețul Winnie Pooh”, după A. A. Milne, în regia lui Kovács Ildikó, unul dintre puținele spectacole din activitatea reputatei regizoare aflat într-un repertoriu, difuzat luni, 12 aprilie.

Marți, 13 aprilie, de la ora 18 și duminică, 18 aprilie, de la ora 11, pe pagina  https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck va fi transmis, în regim de live streaming, spectacolul „Ivan Turbincă”, după Ion Creangă, în regia, ilustrația muzicală și scenografia lui Ion Iurcu.

Cărțile ascund povești fermecate, lumi necunoscute care-și așteaptă exploratorii. Printre filele unei astfel de cărți se ascunde și povestea soldatului rus Ivan și a năzdrăvăniilor lui. Lipsit de teamă și pus mereu pe șotii, Ivan le vine de hac atât drăcușorului Michiduță, cât și Morții înseși.

„Nu ar trebui să ne ferim să discutăm despre moarte, despre Diavol și alte personaje care apar în poveste. Este un spectacol despre despre bine si rău, dar mai ales despre alegeri”, declară Iurcu.

Această versiune a poveștii este, însă, plină de umor, întrucât personajele, aflate în situații total atipice, stârnesc mai degrabă râsul decât teama: drăcușorul Michiduță e un pitic sprinten, gata oricând să joace feste cuiva, iar „mătușica Moarte” e… alergică la praf. Peste toate acestea, laitmotivul muzical rus Kalinka adaugă un plus de voioșie întregii povești.

Distribuția este formată din Ramona Atănăsoaie și Ion Iurcu. Scenariul este semnat de Ion Iurcu și Oana Rogojină, iar pictura de Nelu Pitic.

Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.
De asemenea, sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 11, pe pagina https://www.facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz poate fi urmărit spectacolul nonverbal Mimorózart, în regia lui Kata Palocsay Kisó. Reprezentația are la bază lucrările lui Joan Miró și muzica lui W. A. Mozart.

Personajele sunt călători, clovni, drumeți care creează lumea Mimorózart, lume în care imaginația noastră poate zburda liber.

Structura spectacolului se compune din 10 scene cu păpuși, actorii utilizând tehnici diferite de mânuire. Scenografia și păpușile sunt realizate de Gyula Lőrincz, realizarea decorului și păpușilor de László György și Tünde Szabó, iar lumea vizuală de Joan Miró. În distribuție: Réka László, Attila Ákos Okos și Jenő Urmánczi. Spectacolul a fost realizat cu sprijinul Fondului Bethlen Gábor. Vârsta minima recomandată este de patru ani.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza