Ți se pare corect să nu ai un loc de PARCARE? Semnează petiția!

by admin

Exasperat de înghesuiala din Cluj-Napoca, un clujean a inițiat astăzi o petiție prin care cere ca șoferii veniți mai recent în municipiu să aibă aceleași drepturi ca vechii localnici.

“Ți se pare corect să nu ai un loc de PARCARE? Ca unii localnici să fie privilegiați în fața autorităților publice? Să stai la cozi interminabile în fiecare an, aproape degeaba, ca să NU prinzi un loc de parcare? Să aștepți până în martie în fiecare an, ca să afli, că vecinii tăi NU au renunțat la locurile lor de parcare, și tu NU ai nici o șansă nici în acest an? Ai dreptul la un loc de parcare, dar Primăria te refuză, pe motiv că nu sunt locuri disponibile? Semnează petiția!”, și-a început omul solicitarea.

Astfel, acțiunea își propune să vină în sprijinul municipalității din Cluj-Napoca, cu scopul de a oferi localnicilor prevederi legale transparente, aplicabile și accesibile la nivel local.

„Cunoaștem și recunoaștem implicarea autorității locale privind soluționarea problemelor legate de trafic și parcări din municipiu. Aceste măsuri sunt exemplare la nivel de țară. Cu toate acestea, orice regulă sau lege își produce efectele doar în funcție de metodologia cu care este pusă în aplicare. Pe cale de consecință, se impune luarea unor măsuri ferme în toate cazurile în care se constată o nelegalitate sau interpretarea defectuoasă a hotărârilor consiliului local. În multe cazuri, printr-o aplicare mai eficientă a regulilor pot fi atinse rezultate mai bune. Considerăm, că orice HCL trebuie să se focuseze pe interesul public, fără ca unii cetățeni să fie privilegiați în fața autorităților publice locale. Aceasta este de altfel o prevedere și obligație stabilită nu doar în Constituția României, ci și în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”, se arată în petiție.

Sunt invocate, astfel, prevederile HCL 25/2010 privind aprobarea Regulamentului de închiriere a terenurilor pentru parcările, garajele sau copertinele aflate pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca nu sunt în concordanță cu cele stabilite de Constituția României și în Carta, deoarece localnicii, care dețin deja un loc de parcare cu abonament pe domeniul public al municipiului sunt privilegiați în fața legii și a autorității publice. Potrivit semnatarului inițiativei, este cunoscut publicului clujean, ca noii solicitanți ai unui loc de parcare trebuie să aștepte până când actualii beneficiari își exercită dreptul lor de opțiune privind prelungirea anuală a abonamentului, și soluționarea favorabilă a noilor cereri depinde de opțiunea beneficiarilor existenți.

„Așadar, PRINCIPIUL EGALITĂȚII ÎN FAȚA LEGII ESTE LEZAT, motiv pentru care autoritățile responsabile trebuie să ia măsuri urgente, ferme și transparente, ca TOȚI CETĂȚENII, CARE ÎNDEPLINCESC CONDIȚIILE LEGALE, SĂ FIE EGALI ÎN FAȚA LEGII ȘI A AUTORITĂȚILOR PUBLICE, FĂRĂ PRIVILEGII și fără discriminări.

Considerăm, că principiul egalității în fața legii nu trebuie rezumat la posibilitatea localnicilor de a depune cereri privind acordarea unui loc de parcare. În temeiul acestui principiu trebuie să fie prioritar, ca la situații egale să se aplice un tratament juridic egal.

Pe cale de consecință, solicităm Primăriei să comunice în termen legal și în mod public măsurile prin care se va alinia principiului egalității în fața legii așa cum este stabilit în art. 16 din Constituția României, respectiv art. 20 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”, arată clujeanul, care a preferat ca identitatea sa să nu fie publică.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Bula 26/02/2020 - 00:21

Drepturile sunt egale pentru cei care au statut egal.
Insa, un nou venit nu poate sa-si ceara drepturi egale cu bastinasii locului, care au deja vechime considerabila !

Asa cum nu poti avea drepturi egale cu familia noii tale sotii, la fel nu poti ignora nici vechimea celor care folosesc cate un loc de parcare de multi ani.

Daca esti nou venit in orasul nostru, ai mai multe posibilitati:
– iti cumperi /construiesti /inchiriezi locuint
– iti parchezi masina intr-o parcare din cartierul unde stai, daca ramane neinchiriat de chiriasul anterior
– parchezi unde mai este loc liber
– circuli cu mijloace de transport in comun /taxi /bicicleta /trotineta /pe jos, reducand astfel inghesuiala din traficul urbei, precum si poluarea

Raspunde
Cristina 26/02/2020 - 22:38

Gândirea aceasta se schimba în funcție de tabăra în care te afli. Asa se vede din perspectiva celui ce nu are loc de parcare. Dar dacă ajungi sa ai un loc de parcare și peste un an vine altul mai”nou”in oraș și-l “fura” oare cum e. Numa zic… sunt veche în Cluj și am parcarea mea în curte, spre fericirea mea.

Raspunde

Comenteaza