Trei cauze nobile pe care le poți susține în 2021! Soluția la îndemână: redirecționarea a 3,5% din impozitul pe profit

by admin

Dacă vreti să faceți un bine la început de an și să susțineti o cauza nobila, una dintre cele mai bune si la indemana variante este redirecționarea procentului de 3,5%. Practic orice persoana care primeste un salariu, pensie, dividente sau alte categorii de venituri poate sa doneze aceasta suma, care oricum ajunge la bugetul de stat. Asociațiile umanitare utilizeaza aceste fonduri pentru a ajuta copii in situatii vulnerabile, batrani, sarmani sau animalute. Termenul limită pana la care puteti completa formularul 230 a fost prelungit până pe 25 mai.

“Toți cei care mă cunosc și vor să facă un bine ONG-urilor pe care le susțin, să știe că este o modalitate foarte simplă. Trebuie să facă rost de formular fie de la ONG-ul respectiv, fie de pe site-ul ANAF. Acesta trebuie să completat la punctul I cu datele lor personale și să îl semneze la final pentru a putea fi trimis prin poștă sau să-l ducă personal de registratura sediului ANAF de unde aparțin ei ca buletin. Statisticile au arătat că de 6 ani de când există legea, doar 40% dintre persoane fac acest lucru. Eu îi rog pe toți să facă acest gest minim atunci când vrei să ajuți pe cineva. Eu sunt hotărâtă să continui și anul aceasta proiectele de dotare al școlilor, pentru că îmi doresc ca școlile din România să arate altfel și copiii din comunități mai sărace să aibă aceleași șanse ca cei din orașele mari. Vrem să le dotăm cu sisteme inteligente (tabla interactiva+videoproiector) și whiteboarduri magnetice”, explică președintele asociatiei “Life Education for All”, Oana Mîndruț.

Persoanele care dețin un PFA cu declarație unică de venit au de completat ceva în plus față de formularul 230. Cei care dețin un SRL nu trebuie să completeze niciun formular, însă la o perioadă de trei luni de zile, orice firmă care înregistrează profit, are opțiunea să doneze 20% din impozit. Aceștia trebuie să semneze un contract de sponsorizare cu respectivul ONG. Procentul de 3,5% care a fost mărit de la 2% față de anul trecut, poate fi redirecționat către mai multe ONG-uri, dar în acest caz trebuie completata o anexă.

“Am încheiat un an atipic și deloc ușor. Știm că asta a simțit și trăit toata lumea. Vă asigurăm că incertitudinea și limitările s-au răsfrânt și asupra resurselor și muncii noastre. Însă viața dedicată salvării animalelor a mers înainte, nu am putut pune pauză deoarece zilnic suntem chemați la cazuri medicale (accidente, animale bolnave, maltratate), zilnic ducem animale la sterilizat și zi și noapte, avem o responsabilitate pentru cei peste 100 de căței din adăpost pentru ă căror supraviețuire și bunăstare ne-am asumat responsabilitatea. Acoperirea tuturor acestor nevoi e posibilă și datorită dumneavoastră, celor care ați ales să direcționați cei 2% către noi”, transmit cei din conducerea adăpostului de animale, Arca lui Noe.

O altă destinație pentru redirecționarea sumei de 3,5 la suta din impozit poate fi și o asociație care se ocupă de persoanele nevoiașe. Una dintre ele este “Misionarii lui Padre Pio” asociație sprijinită în totalitate de persoane fizice.

“Noi avem patru mari proiecte care decurg zi de zi. Unul dintre proiecte este masa caldă pe care o oferim oamenilor din centrele de adăpost ale primăriei. De 4 ori pe săptămână oferim această masă. Circa 100 de persoane care locuiesc temporar acolo. În această perioadă oferim mâncarea în regim de catering. Până să se instaleze pandemia, voluntarii găteau în bucătăriile centrelor. Odată cu noua situație am regândit strategia.

Un alt proiect de al nostru este susținerea a 30-40 de familii cu posibilități materiale reduse. Ele primesc la două săptămâni, maxim o lună, un pachet cu haine, produse neperisabile, de igienă, chiar și detergenți. Depinde de nevoile fiecărei familii. Alt proiect este centrul comunitar Sollievo deschis din 2018 pentru copiii din aceste familii pe care le susținem. După orele de școală, de luni până vineri, ei vin să mănânce la centrele noastre și beneficiază de activități necesare dezvoltării lor”, a declarat președintele asociației, Lucian Pârv.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza