Primăria Municipiului Cluj-Napoca a lansat în consultare publică planul urbanistic zonal al ansamblului ”Science Campus Cluj.”, construit de Universitatea Babeș-Bolyai în cartierul Lomb. Acesta va cuprinde un Complex de Cercetare, Dezvoltare și Inovare. Valoarea contractului pentru viitorul Science Campus este de 12.816.292,5 lei iar câștigătorii concursului internațional de soluții pentru proiectul realizat de Primărie în parteneriat cu UBB este S.C. KXL STUDIO S.R.L.
Complexul se va întinde pe o suprafață de peste 6,4 de hectare pe un teren aflat posesia municipiului Cluj-Napoca. Din suprafața totală, viitorul ”Science Center” al Primăriei va ocupa aproximativ 3,4 hectare ce vor cuprinde și terenuri de sport și o unei piață urbană, în timp ce alte 3 hectare vor reveni Universității Babeș-Bolyai pentru construcția Centrului de Dezvoltare și Inovare ”InfoBioNano4Health”, a unui nou sediu pentru Facultatea de Mate-Info și a unui cămin studențesc. Terenul destinat proiectului se află în proximitatea clădirilor CREIC și TEAM ale Cluj Innovation Park.
”Am considerat că pe componenta de InfoBioNano4 Health putem face ceva. Cea mai mare facultate de Informatică din țară e la UBB, BioNanoȘtiințe – pe primele locuri din țară și primii 500 la nivel internațional, la fel cu sănătate, mental health și sănătate publică – s-a văzut în pandemie. Am venit cu această idee nu doar pentru că vrem, dar știm că și putem. E greu să te dezvolți în Cluj, orașul a ajuns la un punct maxim de dezvoltare. Clujul trebuie să se dezvolte dincolo de dealuri, iar Cluj Innovation Park este o astfel de zonă. În proces, am aflat că primăria dorește să facă ceva similar acolo și cred că fără concentrarea resurselor între actorii academici și autorități publice și firme, nu o să putem fi competitivi la nivel internațional.” a declarat acum mai bine de 4 luni Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David.