Ziua Satului Românesc, sărbătorită în Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” din Cluj-Napoca

by Christian Suciu

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituții de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj, alături de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), invită publicul să participe la evenimentul dedicat Zilei Satului Românesc. Aceasta va avea loc duminică, 29 septembrie 2024, începând cu ora 13:00 în Parcul Etnografic Național ”Romulus Vuia” din Cluj-Napoca.

Evenimentul din acest an se desfășoară ca parte a proiectului ”Pași prin timp” care promovează valorile tradiționale printr-o serie de manifestări culturale. Manifestarea va cuprinde un program artistic de joc și muzică vocală și instrumentală tradițională un program artistic de joc și muzică vocală și instrumentală tradițională, susținut de elevii participanți la atelierele proiectului ”Pași prin timp”, coordonați de Adriana Irimieș, Tudor Căucean și Corina Cristuțiu

De asemenea, vizitatorii vor putea admira, o expoziție de artă plastică, inspirată din lumea satului românesc, realizată de elevii Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, sub îndrumarea profesorului Gavril Zmicală. Lucrările expuse surprind frumusețea și simplitatea vieții rurale, prin ochii tinerilor artiști.

Intrarea este liberă pentru toți participanții! Evenimentul din 29 septembrie face parte din proiectul Pași prin timp, derulat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, o inițiativă complexă de promovare a tradițiilor și culturii populare românești.

Proiectul se desfășoară pe parcursul a cinci luni, între iunie și octombrie 2024, și beneficiază de susținere financiară nerambursabilă din partea Administrației Fondului Cultural Național (AFCN). Scopul proiectului este de a pune în valoare patrimoniul cultural al satului românesc prin activități educative și artistice, menite să creeze punți între generații și să păstreze vie memoria tradițiilor și obiceiurilor populare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza